Young Professional Coaching

Inzicht. Ontwikkeling. Flow.

Vraag je je wel eens af hoe je meer voldoening uit het (werk)leven kunt halen? Of hoe je effectiever (samen) werkt? Coaching helpt je om een duidelijke richting te bepalen, je mogelijkheden te verhelderen en je inherente kracht te versterken.

clock op geschilderde muur.jpg

Young Professional Coaching

Voor wie?

Ik coach jou, hoogopgeleide young professional, overal ter wereld. Ik richt me op professionals in de eerste 10-15 jaar van hun loopbaan, die het maximale uit zichzelf willen halen door juist dicht bij zichzelf te blijven. 

De coaching sessies helpen je bij het ontdekken en realiseren van jouw potentieel. Ontdek wie je nu bent, wat je kan en wat je leven zin geeft. Wat wil je nu écht? Zo kun je je ontwikkelen vanuit zelfvertrouwen en floreren door jezelf te zijn. In je kracht staan. Zo creëer je meer flow (plezier, succes, zingeving…) in werk en privé.

Coaching sessies zijn bedoeld om jouw doelen te specificeren en te realiseren. Mogelijk loop je tegen één of meerdere van de volgende vragen aan:

 • Wat zijn mijn talenten en/of drijfveren?

 • Welke richting wil ik geven aan mijn (werkende) leven?

 • Waar krijg ik energie van?

 • Hoe creëer ik meer flow in mijn werk?

 • Hoe creëer ik een duurzame privé – werk balans?

 • Hoe kan ik omgaan met stress?

 • Hoe word ik effectiever in een leidinggevende rol?

 • Hoe leer ik bewust keuzes te maken?

 • Hoe leer ik mijzelf en mijn valkuilen kennen?

 • Hoe kan ik effectief samenwerken, met soms lastige collega’s of leidinggevenden?

Herken je je in een van de genoemde voorbeelden of heb je een persoonlijke ontwikkelingsvraag? 

Wat klanten zeggen over Maaike

 
 • Dankzij Maaike heb ik meer inzicht in wat mij drijft in mijn werk, waar ik tegenaan loop en hoe ik daarmee aan de slag kan gaan en wat voor werk goed bij mij zou passen. Ik ben erg tevreden over haar coaching!
  — Remco - Heartbeat Ventures
 • Onze coaching sessies gaven me de rust dat ik goed over mijn baankeuzes na had gedacht en brachten zowel inzicht over hoe ik keuzes maak als inzichten over welke keuzes ik wilde maken
  — Nienke - arts en PhD student
 • Ik ben me meer bewust geworden van mijn drijfveren en wat mij motiveert. Hierdoor ben ik merkbaar effectiever geworden, maar ook gelukkiger in mijn werk. Ik zou coaching, zeker ook door Maaike, elke young professional aanraden!
  — Amber - management trainee gezondheidszorg
 • Ik heb mijzelf beter leren kennen. Door open te praten over de dingen die normaal alleen door mijn hoofd gaan, is me duidelijker geworden over hoe ik in elkaar zit. Ik heb denkpatronen leren herkennen, een stappenplan gemaakt en gevolgd, en gerealiseerd dat géén keuze maken, ook een keuze van mij is.
  — Harrie - software engineer
 • Maaike is empatisch, slim en vrolijk. Zij kan heel goed onder woorden brengen wat je zelf probeert te zeggen en elke keer weer net dieper graven dan dat je alleen kunt. Na elke sessie had ik het gevoel dat ik een stap vooruit had gezet.
  — Saskia - arts en PhD-student
 
Groot.blauw.vlak.MT.png

Wie is Maaike Taconis?

Over mij

Mijn achtergrond is internationaal en divers. Na een Master Scheikunde heb ik in verschillende sectoren gewerkt; van business analist in de chemische industrie tot manager bij een big four management consultancy. Ik werkte in Nederland, de VS, Australië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België. Momenteel woon ik in Delft.

 

Gezocht en Gevonden

In Engeland viel – tijdens mijn Masteropleiding in Coaching aan de Oxford Brookes University - voor mij alles op zijn plaats. Mijn studie in Oxford creëerde zelfinzicht. En dit zelfinzicht heeft mij geholpen bewust te kiezen. Om te doen wat ik écht leuk vind en om in te zien waar mijn frustratie en keuzestress uit voortkwamen. Ik heb ingezien dat ik blij word van ‘het verschil maken door verbinding te maken met anderen’. Dit leidde tot de stap naar waar ik nu sta: young professional coach. Zelf ook gesterkt door een aanmoedigende doch confronterende coach. En dat gun ik jou ook. Waar ter wereld je ook woont en werkt.

 

KENNIS GEEFT KRACHT

Ik geloof sterk in de toegevoegde waarde van coaching voor young professionals. Op basis van mijn persoonlijke zoektocht, en door de resultaten van mijn dissertatie. Zelfkennis opdoen door coaching helpt je te ontwikkelen vanuit zelfvertrouwen en authenticiteit. Dit geeft meer plezier en succes, zowel privé als op het werk. Zeker wanneer je deze zelfkennis al vroeg in je carrière opdoet en je daar de rest van je carrière van kunt profiteren.

Wil je meer weten over mijn professionele achtergrond of de opleidingen die ik heb gevolgd? Kijk dan op mijn LinkedIn Profiel.

Ik ben aangesloten bij Nobco, de beroepsvereniging van professionele coaches in Nederland.

nobco-logo-voor-website.png
emcc-logo-voor-website.png
 
Maaike is een empathische maar indien nodig ook confronterende coach, die je helpt om meer uit je werk en daarmee ook uit je leven te halen.
— Remco - Lead practitioner - Heartbeat Ventures
 
_KRF4499-bewerkt.jpg

Hoe gaan we te werk?

Werkwijze

 

Mijn filosofie over coaching

Visie

Coaching is een manier om jezelf beter te leren kennen. Ik zie het als een leerproces, met een duidelijk doel, waarbij het doel voor iedereen kan verschillen. Mijn perspectief is holistisch: je ontwikkelt je als ‘geheel persoon’, zowel professioneel als persoonlijk. Een belangrijke basis van jouw persoonlijke ontwikkel- of loopbaantraject is het vergroten van je zelfkennis. Je verwerft inzichten in je - vaak onbewuste - overtuigingen en aannames, waardoor je in staat bent meer bewuste keuzes te maken. Daarbij zie ik het als mijn verantwoordelijkheid om een veilige, oordeelvrije en stimulerende coaching omgeving te creëren, die jou in staat stelt om te reflecteren en je eigen antwoorden te vinden.

Mijn wetenschappelijke achtergrond vormt de basis van mijn coach modellen en manier van werken. Ik baseer me onder andere op het existentialisme, op theorieën van ‘adult learning’, zoals experimenteel leren en transformatief leren en op theorieën over de psychologische ontwikkeling van een mens, vertaald in het ontwikkelingsgericht coachen.

Hoe ziet het coach traject eruit?

Coach traject

De coaching start met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zo kunnen we nagaan of we een click hebben.

Gaan we met elkaar aan de slag? Dan start het coach traject, dat meestal vijf tot acht sessie telt. Het coach traject is voor iedereen anders maar zal de volgende elementen bevatten:

 • Samen basis leggen: In de eerste sessie leggen we de basis voor een vertrouwensrelatie en verkennen en verdiepen we jouw doel(en) voor coaching. Jouw context en systeem is hierbij ook van belang.

 • Zelfinzicht vergroten: Afhankelijk van jouw voorkeur en vraagstuk, maken we gebruik van verschillende tools en technieken.

 • Actie: welke (kleine) stappen kun je nu al zetten? Staat iets je nog in de weg om een keuze te maken? Samen onderzoeken we hoe je in beweging kunt komen.

 • Resultaat: Ik faciliteer en stimuleer je om telkens kleine stappen te zetten richting je doel. Je doet ervaring op met nieuw gedrag en nieuwe perspectieven. Kortom, je leert door nieuwe ervaringen en jouw reflecties hierop.

 
 

Waar kan ik coaching ontvangen?

Wereldwijd
 • Ik coach in het Engels en in het Nederlands.

 • Coachen kan face-to-face, telefonisch of digitaal: via Skype of Facetime. Indien je digitale coaching overweegt, kun je hieronder een ervaring lezen van een young professional die ik eerder coachte.

 • Face-to-face coach ik in Nederland en België.

Wat zijn de kosten?

Tarieven
 • Voor young professionals die het coach traject zelf financieren, reken ik een gereduceerd tarief van € 100 per uur.

 • Mocht dit bedrag een probleem voor je zijn, neem dan even contact met me op. Dan bespreken we de mogeljkheden.

 • Een traject telt meestal vijf tot acht sessies.

 

Interesse?  Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Het contact via Skype was prettig en diepgaand. Voor mij was er geen verschil met een face-to-face contact. Wat ik fijn vond, is dat we coachten terwijl ik thuis was - in een voor mij vertrouwde omgeving, op een moment dat het mij goed uitkwam.
— Charlotte - Associate Director KPMG Australië
verschillende (kluis)deurtjes.jpg

Je kunt ook aan de slag in groepsvorm

Workshops

Naast coaching sessies verzorg ik ook regelmatig workshops voor Young Professionals en High Potentials. De thema’s variëren, maar de opzet is om jezelf beter te leren kennen, zodat je bewuste keuzes kan maken, efficiënter werkt en je je potentieel beter benut. Dit doe ik vaak samen met inspirerende collega’s.

In maart 2020 geef ik bijvoorbeeld de Masterclass ‘De Kunst van het Kiezen’ samen met Rombout van den Nieuwenhof.

In deze Masterclass helpen we young professionals zicht te krijgen op hun loopbaan en andere grote keuzes in het leven. We werken met korte blokjes theorie en oefeningen je diep inzicht geven in je talenten en in wat voor jou belangrijk is. Daarmee ontwikkel je de competenties om zelf je werk en leven te sturen.

Meer informatie vind je hier.